Omgeving

Son heeft zeer goede verbindingen met de rest van Nederland, via de A2, de A50, de A58 en de A67. Van hieruit ben je binnen 10 minuten op de allerslimste vier­kante kilometer van de wereld: de High Tech Campus.

Wil je een huis kopen in Eindhoven? Bedenk dan dat je vanuit Son in zo’n 10 minuten in Eindhoven bent. En Tilburg en ‘s­-Hertogenbosch liggen op zo’n twintig minuten rijden. En dankzij de nabijheid van Eindhoven Airport, ligt ook de rest van de wereld dichtbij 😉

De werkgelegenheid in Son en Breugel is overigens goed. Zo biedt het bedrijventerrein Ekkersrijt alleen al 15.000 arbeidsplaatsen in o.a. de high tech en op één van de mooiste meubelboulevards van Nederland.

Dommeldal

De huizen van Son aan de Dommel ligt direct aan het Dommeldal. Hier meandert het riviertje de Dommel door het Brabantse land. Heerlijk om er te wandelen na een dag hard werken. Het is een andere wereld en die ligt gewoon direct voor de deur van je nieuwbouw huis in Son en Breugel.

Basisschool en kinderopvang

In Sonniuspark zit basisschool De Ruimte. Hier wordt ook kinderdagopvang en buitenschoolse opvang aangeboden.

Winkels

Son heeft in het dorp een ruim aanbod aan alledaagse winkels en supermarkten. En ongetwijfeld heeft u ooit al eens kennisgemaakt met meubelboulevard Ekkersrijt. Voor het inrichten van je nieuwe huis in Son hoeft je dus nooit ver te rijden.

Sport

De sportvelden van voetbalvereniging Son en Breugel, HTCSON Hockey en Tennisvereniging  HTC Son 2000 en de baan van Goflclub Son liggen iets verderop in de buurt.

Sonniuspark

Op www.sonniuspark.nl vindt u alle informatie over Sonniuspark, de nieuwbouwwijk waar Son aan de Dommel een onderdeel van is.